Κυκλοφόρησε το βιβλίο του Θ. Τριανταφύλλου “Μαθηματικά και Λογοτεχνία”


Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ το νέο βιβλίο του Θανάση Τριανταφύλλου «Μαθηματικά και Λογοτεχνία» (Ιχνηλασία σε λογοτεχνικά κείμενα και άλλα με λανθάνουσες και μη μαθητικές θεάσεις-συνεκδοχές).  Πρόκειται για ένα ενδιαφέρον βιβλίο, πρωτότυπο στη σύλληψή του, με πλήθος πληροφοριών που καλύπτουν με γλαφυρό τρόπο αυτό που ο τίτλος και ο υπότιτλός του δηλώνει.

Και το βιβλίο αυτό, όπως και το προηγούμενο του συγγραφέα, που κυκλοφόρησε από το ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ με τίτλο “Οι αριθμοί και άλλες μαθηματικές ψηφίδες στο έργο του Οδυσσέα Ελύτη”, Θεσσαλονίκη 2012, φιλοδοξούν να συμβάλουν στην κάλυψη του κενού της ελληνικής βιβλιογραφίας σε ανάλογα βιβλία – μελέτες, με ευχάριστο τρόπο για τον αναγνώστη και την αναγνώστρια που αισθάνονται να τους “φοβίζει” η έστω και η ελάχιστη αναφορά σε μαθηματικές ιδέες και άλλα ανάλογα στοιχεία. Με άλλα λόγια, και το νέο αυτό βιβλίο του Θανάση Τριανταφύλλου απευθύνεται αδιακρίτως σε όλους τους φίλους της ανάγνωσης (φιλόλογους, μαθηματικούς, άλλους επιστήμονες όλων των ειδικοτήτων, φοιτητές κλπ.), για να τους πληροφορήσει και να τους τέρψει, χωρίς καμιά ιδιαίτερη δυσκολία και χωρίς κανέναν ιδιαίτερο ενδοιασμό  που ίσως, εκ πρώτης όψεως, δημιουργεί ο τίτλος του. Το στυλ γραφής του, παρά τον όγκο των πληροφοριών που παρέχει το συγκεκριμένο βιβλίο, το καθιστά ένα ευχάριστο ανάγνωσμα για όλες τις εποχές. Αυτό, εξάλλου,  ήταν και η φιλοδοξία του συγγραφέα. Το εξώφυλλο κοσμείται με ένα από τα γνωστά καλλίγραμμα ποιήματα του Απολλιναίρ, τη “Γυναίκα με καπέλο”.

Ο Θανάσης Τριανταφύλλου είναι επίτιμος Σχολικός Σύμβουλος Μαθηματικών, αφού υπηρέτησε από τη θέση του Σχολικού Συμβούλου στους νομούς Τρικάλων, Καρδίτσας και Λάρισας. Χρημάτισε Προϊστάμενος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δ.Ε. της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2010, οπότε και συνταξιοδοτήθηκε.

Για περισσότερες πληροφορίες ο κάθε ενδιαφερόμενος και η κάθε ενδιαφερόμενη μπορούν να επισκεφθούν τη σχετική ιστοσελίδα ή τo face book των εκδόσεων ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ (https://www.epikentro.gr/).

 

Ο Θανάσης Τριανταφύλλου είναι τ. σχολικός σύμβουλος μαθηματικών και τ. Προϊστάμενος Επιστημονικής και παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δ.Ε. Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας

Προηγούμενο άρθρο Σεμιναριακό μάθημα χορού στη Λάρισα
Επόμενο άρθρο Την Τετάρτη 2/7/14 η συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ για τις Μεταθέσεις