Με καβαλάρηδες και μεγαλοπρέπεια η γιορτή του Αγίου Γεωργίου Γόννων


Το αδιαχώρητο σημειώθηκε και φέτος στους Γόννους, όπου με ξεχωριστή λαμπρότητα και πρωτοτυπία με τη συμμετοχή 35 ιππέων,  μελών του Συλλόγου Αραβανίτικων Αλόγων «Άγιος Γεώργιος» Γόννων, των γνωστών πλέον «Καβαλάρηδων» γιορτάστηκε ο πολιούχος Άγιος Γεώργιος. Οι καβαλάρηδες με το τέλος της θείας λειτουργίας, παρέλαβαν από τους ιερείς, την εικόνα του Αγίου και με πομπή στους γύρω δρόμους και την κεντρική πλατεία ακολουθούμενοι από όλους τους κατοίκους και τους απρόσμενα πολλούς επισκέπτες, κατέληξαν στο προαύλιο της εκκλησίας, όπου έγινε η αρτοκλασία, χοροστατούντων του εκπρόσωπου του Μητροπολίτη Λάρισας, αρχιμανδρίτη, πατέρα Βησσαρίωνα, του ιερέα του Αγίου Γεωργίου, πατέρα Ιωάννη και του πατέρα Ιάκωβου.

Οι εκδηλώσεις, την ευθύνη των οποίων είχαν τα μέλη του συλλόγου Αραβανίτικων Αλόγων «Άγιος Γεώργιος» με τον πρόεδρό τους Χρήστο Καρπούζα, συνεχίστηκαν με μουσική και χορό στην κεντρική πλατεία του χωριού. Το χορό άνοιξαν τα χορευτικά του ΜΕΣ Γόννων και στη συνέχεια ακολούθησε λαϊκό γλέντι με την ορχήστρα των Χρήστου Τσουλούφα, Μπέτζιου Βαγγέλη, Λένας Ντίνα και Δημήτρη Καρακώστα.

Τις εκδηλώσεις εκτός από το μεγάλο πλήθος  κόσμου, παρακολούθησαν οι Τοπικές Αρχές και εκπρόσωποι Μαζικών Φορέων της περιοχής, ανάμεσά τους ο Δήμαρχος Τεμπών, Κώστας Κολλάτος, ο Πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Γόννων, Γιάννης Αργυρακούλης, ο υποψήφιος δήμαρχος Τεμπών, Γιώργος Μανώλης, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι καθώς επίσης και πολλοί υποψήφιοι των επερχόμενων δημοτικών εκλογών.

 

Ρεπορτάζ – φωτογραφίες : Δημήτρης Ζ. Γουγουλιάς

Προηγούμενο άρθρο O Μάξιμος στους Γόννους: Η Ελλάδα τα καταφέρνει
Επόμενο άρθρο Του απέσπασε την προσοχή και του πήρε το χρυσό σταυρό που φορούσε