Πανθεσσαλικό Τουρνουά Μπάσκετ παίδων στο 15ο Γυμνάσιο Νέας Πολιτείας


Πανθεσσαλικό τουρνουά μπάσκετ παίδων διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας το τριήμερο 22-24 Απριλίου 2014 στο Γυμνάσιο της Νέας Πολιτείας. Αυτό έγινε γνωστό σε συνέντευξη τύπου σήμερα στην έδρα της Περιφέρειας. Οι αγώνες διεξάγονται από 9.00 – 21.00 και θα συμμετέχουν συνολικά 12 ομάδες από όλη τη Θεσσαλία. Στο τουρνουά θα πάρουν μέρος 360 παιδιά που έχουν γεννηθεί τη διετία 2000-01 και η παρακολούθησή του είναι δωρεάν για το κοινό.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Αγοραστός ανέφερε ότι στη διοργάνωση συμμετέχουν 12 ομάδες με 360 παιδιά από τις 4 Περιφερειακές Ενότητες της Θεσσαλίας, στα οποία δίνεται χαρά μέσω της αγωνιστικής δυνατότητας που τους παρέχεται. Όπως σημείωσε, οι αγώνες αυτοί αποτελούν μια ευκαιρία για να βγουν από τα στενά περιθώρια του νομού τους, για να αποκτήσουνε και άλλες αγωνιστικές παραστάσεις, αλλά και για να αναπτυχθεί καλύτερα το μπάσκετ, κάτι που πρέπει να γίνεται από τις μικρές ηλικίες. Σημείωσε επίσης, ότι τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο διεξάγονται στη Θεσσαλία το πανελλήνιο εφηβικό πρωτάθλημα μπάσκετ στα Τρίκαλα, και οι κολυμβητικοί αγώνες στη Λάρισα, που αρχίζουν την Παρασκευή γεγονός που αποδεικνύει ότι η Περιφέρεια αγκαλιάζει όλο το φάσμα του αθλητισμού, γιατί ο αθλητισμός είναι φιλοσοφία, παιδεία, δύναμη, συλλογικότητα, δημιουργεί ισχυρούς χαρακτήρες και αποτελεί προστιθέμενη αξία για την κοινωνία σε αυτήν την δύσκολη εποχή. Παράλληλα ο περιφερειάρχης ανέφερε, ότι γίνεται προσπάθεια να ενισχυθεί αυτό το πνεύμα, υποστηρίζοντας τον αθλητισμό και ιδίως τις μικρές ηλικίες. Κλείνοντας επεσήμανε ότι η Περιφέρεια στηρίζει έμπρακτα τέτοιες διοργανώσεις, όπως έκανε και σε αντίστοιχη εκδήλωση την προηγούμενη βδομάδα για τον Κεραυνό Λάρισας, καθώς ο αθλητισμός αποτελεί φιλοσοφία ζωής σε μία δύσκολη περίοδο και εχέγγυο για ένα καλύτερο αύριο.

Αντίστοιχα ο πρόεδρος του αθλητικού συλλόγου Σπάρτακος Λάρισας ανέφερε τα εξής: «Σκοπός αυτού του τουρνουά είναι να δώσουμε τη δυνατότητα στα παιδιά να χαρούν μέσα από το παιχνίδι, μέσα από τη συμμετοχή τους, να παίξουν, να έρθουν πιο κοντά και οι προπονητές και τα σωματεία, αναπτύσσοντας ένα πνεύμα συνεργασίας, το οποίο πιστεύω θα βοηθήσει το άθλημα μας. Φαντάζομαι ότι τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, στο μέλλον θα αναπτυχτούν και από άλλα σωματεία, όχι μόνο στην πόλη της Λάρισας, αλλά και σε άλλες όμορες πόλεις και νομούς, έτσι ώστε να συνεχίσουμε αυτήν την προσπάθεια, που εμείς τώρα ξεκινάμε, για να δώσουμε μια νέα ώθηση στο θεσσαλικό μπάσκετ. Σε ένα πολύ καλά οργανωμένο τουρνουά, τα παιδιά θα έχουν μια ευκαιρία να περάσουν όμορφα για ένα αθλητικό τριήμερο. Προσωπικά θα ήθελα να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Θεσσαλίας, γιατί για άλλη μια φορά είναι αρωγός σ΄ αυτήν την προσπάθεια που κάνουμε για τις μικρές ηλικίες, δείχνοντας έτσι όλοι μας τις ευαισθησίες μας πάνω σ΄ αυτό το κομμάτι. Θεωρώ, ότι η προσπάθεια που ξεκινήσαμε, με την συνεργασία όλων των προπονητών και όλων των αθλητών, γίνεται για να μπορέσουμε να πάμε το μπάσκετ πιο μπροστά».

Η γυμνάστρια κα. Δάφνη Νταουντάκη δήλωσε απ’ την πλευρά της: «Θα συμμετέχουν 12 ομάδες , που αποτελούνται από 360 παιδάκια. Οι αγώνες που γίνονται είναι Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη, είναι από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ και είναι σερί αγώνες και κάθε ομάδα, κάθε τμήμα δηλαδή, παίζει 2 αγώνες. Οι αγώνες δεν έχουν βαθμολογική σημασία, έχουν σημασία όμως σε ότι αφορά τη συμμετοχή των παιδιών και τη συγκέντρωση εμπειριών».

 

Προηγούμενο άρθρο Εορτασμός του Αγ. Γεωργίου Προστάτη του Στρατού Ξηράς στην 1η Στρατιά Λάρισας
Επόμενο άρθρο Συγκέντρωση δικαιολογητικών για τους κατοίκους της Μανδηλαρά που υπέστησαν ζημιές