Οι αναπληρώσεις μαθημάτων φέρνουν αντιδράσεις – Ανοίγουν 49 σχολεία την Τετάρτη στο Νομό


Με τρίωρες στάσεις εργασίας σε όλες τις βάρδιες θα απαντούν από την Τετάρτη μέχρι και την Παρασκευή οι καθηγητές του Νομού στο Υπουργείο Παιδείας για την αναπλήρωση των μαθημάτων στα σχολεία του Νομού τα οποία είχαν τελέσει υπό κατάληψη το προηγούμενο διάστημα. Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, σε επίπεδο Λάρισας, αυτά είναι: 2ο, 3ο, 5ο, 6ο, 9ο, 11ο, 13ο Γυμνάσια Λάρισας, 1ο Γυμνάσιο Ελασσόνας, Γυμνάσιο Δομενικου, Γυμνάσιο Καλλιθέας, Γυμνάσιο Κρανέας, 1ο και 2ο Γυμνάσιο Τυρνάβου, Γυμνάσιο Πλατυκάμπου, Γυμνάσιο Συκουρίου, Γυμνάσιο Νίκαιας, Γυμνάσιο Μεγ. Ευιδριου, 1ο και 2ο Γυμνάσιο Φαρσάλων, 1ο, 3ο, 5ο, 6ο, 7ο, 8ο, 9ο, 10ο, 11ο, 12ο Λύκεια Λάρισας, Λύκειο Τυρνάβου, Λύκειο Ελασσόνας, Λύκειο Δομενικου, Λύκειο Πλατυκάμπου, Γόννων, Νίκαιας, 1ο και 2ο Λύκειο Φαρσάλων, Λύκειο Αγιάς, 1ο, 2ο, 4ο, 6ο, 7ο ΕΠΑΛ Λάρισας, 1ο ΕΠΑΛ Ελασσόνας, 1ο ΕΠΑΛ Τυρνάβου, 1ο ΕΠΑΛ Φαρσάλων, 1ο ΕΠΑΛ Αγιάς, 1η ΕΠΑΣ Λάρισας και ΕΠΑΣ Ελασσόνας.

 

ΟΡΓΗ ΟΛΜΕ
«Είναι τουλάχιστον υποκριτικό το ενδιαφέρον του υπουργείου Παιδείας να αναπληρωθούν, ακόμα και με λογιστικό τρόπο, τα μαθήματα που δεν πραγματοποιήθηκαν κατά τις ημέρες των μαθητικών καταλήψεων. Δεν ενδιαφέρεται όμως για τα μαθήματα που χάνονται λόγω της δικής του ευθύνης να μην καλύπτει τα κενά των εκπαιδευτικών για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δεν απαντά πώς θα αναπληρωθούν τα μαθήματα όταν το Δεκέμβρη του 2013 υπήρχαν πάνω από 2.000 κενά εκπαιδευτικών. Δεν απαντά, τέλος, πώς θα αναπληρωθούν τα μαθήματα στις κατηργημένες ειδικότητες των ΕΠΑ.Λ. και των ΕΠΑ.Σ., όπου χιλιάδες ώρες δεν πραγματοποιήθηκαν. Με τι εφόδια θα συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις αυτοί οι μαθητές των ΕΠΑ.Λ.;», αναφέρει καυστικά η ΟΛΜΕ σε ανακοίνωσή της.
«Στην πραγματικότητα μια τέτοια ρύθμιση δημιουργεί περισσότερα προβλήματα και αντιπαραθέσεις από αυτά που υποτίθεται ότι επιδιώκει να λύσει. Επίσης, είναι και ανεφάρμοστη στο σκέλος που προβλέπει παράταση διδακτικού έτους, αφού σε όλα τα σχολεία τα μαθήματα λήγουν με την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων», προσθέτει, μεταξύ άλλων, η Ομοσπονδία.

Προηγούμενο άρθρο Συνελήφθη 31χρονος ΡΟΜΑ για κλοπή καλωδίων χαλκού
Επόμενο άρθρο Στη Λάρισα ο Παναγιώτης Ψωμιάδης