Σε διαθεσιμότητα 4 υπάλληλοι του ΙΚΑ Λάρισας


Σε διαθεσιμότητα για ένα μήνα τέθηκαν από τις 7 Απριλίου τέσσερις υπάλληλοι του Τμήματος Παροχών στο ΙΚΑ Λάρισα.
Πρόκειται για τρεις υπαλλήλους του περιφερειακού καταστήματος και ενός της Νέας Σμύρνης (στο σύνολο των 90 που προβλέπονται πανελλαδικά και με κριτήριο το χρόνο υπηρεσίας στο αντικείμενο) και οι οποίοι θα μετακινηθούν στον ΕΟΠΥΥ εφόσον υπάρξουν οργανικές θέσεις ή σε θέσεις που δημιουργούνται γι’ αυτό το σκοπό σε επίπεδο περιφέρειας. Όπως ανέφερε σχετικά η Ομοσπονδία των εργαζομένων ΙΚΑ (ΠΟΣΕ -ΙΚΑ) αν και σήμερα δεν υπάρχει κάποια ανακοίνωση του Ιδρύματος που να ενημερώνει τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ για τις τυχόν αλλαγές, αναμένεται να μετακινηθεί το αντικείμενο των εργασιών του τμήματος παροχών σε είδος στον ΕΟΠΥΥ και να παραμείνουν οι παροχές σε χρήμα.
Εννοείται πως τις ανάγκες του τμήματος Παροχών, καλύπτουν υπάλληλοι άλλων τμημάτων με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για την ταχύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του Ιδρύματος
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΠΑΔ
Στο μεταξύ με τη δημοσίευση του Ν.4254/2014 (ΦΕΚ Α’ 85/7-4-2014) καταργείται ο ΟΠΑΔ και δημιουργούνται στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ δύο αυτοτελείς τομείς, ο Τομέας Ασφαλισμένων Δημοσίου και ο Τομέας Ασφαλισμένων Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων. Με την ίδια διάταξη το σύνολο του προσωπικού του, μόνιμο και με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου, τίθεται αυτοδίκαια σε καθεστώς διαθεσιμότητας, για χρονικό διάστημα ενός μηνός, και στη συνέχεια μεταφέρεται σε οργανικές θέσεις του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
Κατά τη διάρκεια της διαθεσιμότητας του προσωπικού, η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων θα γίνεται από τις Υπηρεσίες του τ. ΟΠΑΔ, που αναφέρονται στον επισυναπτόμενο πίνακα και θα αφορά μόνο περιστατικά που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης και δεν θα επιδέχονται αναβολή (νοσηλεία, μετακίνηση εκτός Ελλάδος, κλπ), δεδομένου ότι πολύ σύντομα, αφού ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες μετάπτωσης, όλες οι υποθέσεις θα εξυπηρετούνται από το δίκτυο των μονάδων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Προκειμένου να αντιμετωπιστούν επείγοντα περιστατικά των ασφαλισμένων για το μεταβατικό διάστημα, ως σημείο εξυπηρέτησης ορίζεται η υπηρεσία του τέως ΟΠΑΔ ( Κύπρου 12, Τ.Κ.41121, Λάρισα 2410-534937, φαξ 2410-250024).
Εφ. Ελευθερία (ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ)

 

Προηγούμενο άρθρο Μεγάλη συγκέντρωση της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Ελασσόνας
Επόμενο άρθρο Μήνυμα Δημ. Σιούφα για το Πάσχα