Γιορτάσθηκαν τα 80 χρόνια της ΔΕΥΑΛ


 «Μια ογδοντάχρονη κυρία, αλλά πάντα σύγχρονη και πρωτοπόρα…» χαρακτήρισε μεταφορικά προχθές τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Λάρισας, ο αντιπρόεδρος της κ. Κώστας Καλαμπαλίκης, στο πλαίσιο μιας πανηγυρικής εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, για τον εορτασμό της συμπλήρωσης 80 χρόνων από την ίδρυσή της.

 Τόσο ο κ. Καλαμπαλίκης όσο και ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Κωνσταντίνος Τζανακούλης, σε χαιρετισμούς τους αναφερόμενοι στην ιστορία της επιχείρησης στην πόλη, υποστήριξαν ότι ξεκίνησε το 1929 πρωτοπόρα για τα δεδομένα της εποχής και συνεχίζει ακόμη να πρωτοπορεί σε μια συνεχή προσπάθεια βελτίωσης των προσφερόμενων υπηρεσιών της, με στόχο να προσφέρει στους Λαρισαίους καθαρό νερό.

Αναλυτικότερα στην εκδήλωση για τα 80 χρόνια της ΔΕΥΑΛ, παρουσιάσθηκαν ιστορικά στοιχεία της επιχείρησης, που είναι άγνωστα στους περισσότερους πολίτες, επίσης προβλήθηκε βίντεο με ενδιαφέρουσες στιγμές από όλα τα χρόνια λειτουργίας της και έκλεισε με πλούσιο καλλιτεχνικό μουσικό πρόγραμμα, με τραγούδια σε μουσική Μίκυ Θεοδωράκη που ερμήνευσαν η μικτή χορωδία του Δ.Ω.Λ. και το μουσικό σύνολο «Ενωδεία» υπό την διεύθυνση του μαέστρου κ. Δημήτρη Καρβούνη.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Τζανακούλης αναφερόμενος τόσο στην ιστορία της ΔΕΥΑΛ όσο και στις υπηρεσίες που προσφέρει στην πόλη, τόνισε μεταξύ άλλων ότι, «…ξεκίνησε πρωτοπορώντας το 1929 και τον υδατόπυργο τον εγκαινίασε ο τότε πρωθυπουργός Ελευθέριος Βενιζέλος επί δημαρχίας Μιχάλη Σάπκα.

…Οι εργαζόμενοί της τη θεωρούν δική τους επιχείρηση και έχουν την τεχνογνωσία για να προσφέρουν τις καλύτερε υπηρεσίες για τις ανάγκες της πόλης για καθαρό νερό»

Ο κ. Τζανακούλης ανάφερε επίσης ότι στο πλαίσιο του κοινωνικού της έργου εφαρμόζεται η μείωση του κόστους του νερού κατά 20% σε ειδικές κατηγορίες συμπολιτών μας, ενώ τόνισε παράλληλα ότι με έσοδα της ΔΕΥΑΛ έχουν γίνει διάφορα έργα στην πόλη όπως παιδικός σταθμός κ.α.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Λαρισαίων κ. Γιάννης Σάπκας, ο οποίος ανάφερε ότι, χρειάσθηκε να παρθούν γενναίες αποφάσεις για να φτάσει σήμερα η ΔΕΥΑΛ να έχει σημαντικό έργο στην πόλη, ενώ για τον τότε δήμαρχο Μιχ. Σάπκα και πρόγονό του, που έκανε τα πρώτα έργα ύδρευσης της πόλης, τόνισε ότι πραγματοποίησε πολλά ταξίδια στο εξωτερικό προκειμένου να τα υλοποιήσει σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα της εποχής και συμπλήρωσε ότι τέτοια προοδευτικά βήματα πρέπει να συνεχίσει να κάνει η ΔΕΥΑΛ και σήμερα σεβόμενη της ιστορία της αλλά και για να εξασφαλίζει καθαρό νερό στους πολίτες.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο αντινομάρχης κ. Νίκος Κουτσογιάννης, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Χρήστος Κέλλας και Σπύρος Μπαρμπούτης, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός. ο πρόεδρος του Οργανισμού Βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών Δήμου Λαρισαίων κ. Κ. Γιαννούλας, ο πρόεδρος του ΑΟΔΛ κ. Γιάννης Οικονόμου, ο πρόεδρος του Δ.Ω.Λ. κ. Χρήστος Οικονόμου, η εκδότης -διευθυντής της εφημερίδας «Ελευθερία» Κ. Δανάη Δημητρακοπούλου κ.α.

Προηγούμενο άρθρο Απάντηση του Γραφείου Τύπου στην ανακοίνωση του κ. Ριζαριώτη
Επόμενο άρθρο Το «Θεσσαλικό» μετακομίζει στο «Μύλο του Παππά»